keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Hillitysti tytöille (+kesätukka!)

Kävipä taas niin että kun kevät tuli niin piti saada kesätukka. Näin käy joka vuosi. Onneksi tähän pulmaan mulla on oiva ratkaisu, parturikampaamokouluajoilta (onko tää nyt oikeesti yhdyssana?:D) vanha luokkatoveri jonka puoleen kääntyä.

Perusväri (johon tulee joka syksy palattua oli suunnitelma mikä hyvänsä...) hiuksissa mulla on blondi joka on nyt jäänyt pysyäkseen. Viime vuonna siihen tuli lisättyä pinkkiä ja mintunvihreää ja lopputulos oli aivan ihana! Värien ylläpito sitten taasen ei niinkään ihanaa, blondit latvat muuttuivat pian punertaviksi vaikka pesin ne erillään pinkistä, mintunvihreistä raidoista tuli aika äkkiä hailut... Tänä vuonna päätinkin sitten valita värin jota olisi helppo ylläpitää. Pikään pohdiskelin vaalean liilan ja vaaleanpunaisen eri yhdistelmiä mutta päädyin "tylsästi"yksiväriseen vaihtoehtoon eli vaaleanpunaiseen. Tämä onki sitten jännä väri, joka pesun jälkeen erilainen. :D Väri on ollut helppo ylläpitää hoitoaineeseen sekoitetulla suoravärillä. Joka kerta hieman erilaisin sävycoctailein.

Kaverini ei tahtonut värjäyspalkaksi rahaa mutta toivoi tyttärilleen pipoja kunhan saisi ostettua uudet ulkoiluvaatteet ja tietäisi minkälaisissa väreissä pipot voisi tilata. Sitten hänen tulikin ostettua pipot haalareiden mukana ja taas maksuni jäi auki. Myöhemmin hän esitti toiveensa leggaripulaan, jotakin hillittyä ja sydänpolvipaikat. Päädyimem sitten mustaan trikooseen, polvipaikat leopardikuviosta, toiselle työlle vastavärein. Samaan syssyyn tuli ilmoitus että kerrostalossamme aloitetaan putkiremonttityöt. Ja siitähän sitten alkoi tämä muutto/remppa hässäkkä ja ompelutyöt jäi. Kun tuli ensimmäiset kevätaurinkoiset päivät niin alkoikin jo uuden kevättukan mietintä ja piti taas varailla aikaa, kehtaisikoo edes? No en ainakaan kaksien onnettomien leggareiden kanssa joten tunikat tein yllärinä kaupanpäällisiksi. Ja sitten kehtasin jo soittaa sen uuden ajankin!

Nyt on mulla ihana uusi tukka ja hovikampaajani tyttärille uudet kuteet. :)

En osannut arvioida miten allerginen tai myötämielinen kaverini on tekstiilikaksoisuudesta joten tunikoita en halunnut lähteä tekemään yhtä mustavalkoisesti vastavärityksillä kuin mitä tein leggarit. Toiselle päätin sitten tehdä pussihelmaisen, toiselle A-linjaisen. Ja vastaavanlaisesti toiselle aplikoidun, toiseen lisäsin rusetin. Hihansuut tein kaksinkertaisesta trikoosta että ne olisi mahdollisuus kääntää jos liian pitkät, tarkkoja mittoja kun en halunnut kysellä ettei yllätys paljastu. ;) Kaavat piirsin jonkun meidän lapsille hyväksi todetun pitkähihaisen paidan kaavoista ja yllättäen onnsituinkin vielä niin ettei lopputulos ollut mitenkään älytön, vai mitä mieltä olette?

 Ja esitellempäämpä vielä ne tukatkin kun tuli niistäkin joristua pitkät pätkät. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti